Schone afvalverwerking

Colsen/VION

REKO levert trommelzeef met afvalbuffer aan VION Boxtel.

VION Boxtel is de grootste slachterij van Nederland. Gemiddeld worden wekelijks 90.000 varkens geslacht voor de industrie en retail. Bij de recente uitbreiding van de slachterij is er ook een nieuwe AWZI (afvalwaterzuiveringsinstallatie) gebouwd. Deze AWZI is ontworpen en gebouwd door Colsen en wordt geëxploiteerd door HydroBusiness. Uit de afval(water)stromen die vrijkomen in het productieproces wordt biogas uit biomassa geproduceerd. Het biogas wordt na opwaardering gebruikt in de huidige stoomketels terwijl de warmte, die hierbij vrijkomt, wordt toegepast in het productieproces van VION Boxtel.

Afscheiden van slachtresten

De eerste stap in het afvalwaterzuiveringsproces is het afscheiden van slachtresten en andere vaste delen door middel van een zeef. In de oude situatie werd het afvalwater gefiltreerd met een open zeef en opgevangen in open containers, hetgeen voor veel overlast zorgde in de vorm van stank, lekkage en ongedierte.

Geen overlast voor omgeving

De nieuwe, door REKO geleverde, installatie is geheel gesloten en bestaat uit een trommelzeef met afvalbuffer en geïntegreerde transportschroef. De door de trommelzeef afgescheiden vaste delen worden opgevangen in de afvalbuffer en eens per etmaal via de transportschroef verladen in een gesloten vrachtauto. Dit verladen duurt slechts enkele minuten waardoor er geen overlast voor de omgeving meer is.

3D tekening Trommelzeef met afvalbuffer en geïntegreerde transportschroef

REKO trommelzeef met afvalbuffer en geïntegreerde transportschroef.

inwendig gevoede trommelzeef met geïntegreerd reinigingssysteem

REKO inwendig gevoede trommelzeef type TM 100/200 met geïntegreerd reinigingssysteem.

Klant / partner

Logo Colsen Logo VION